Welkom op onze website

Wie zijn wij?

Het Insula College (MAVO) aan de Koningstraat 294 te Dordrecht heeft enthousiaste leerlingen en docenten die gaan voor goed onderwijs. Wij voelen ons verbonden met elkaar en willen uitstralen dat die verbondenheid niet ophoudt bij onze schoolmuren. Wij willen oog hebben voor onze medemensen en ook daadwerkelijk hulp bieden. Niet voor niets zijn de uitgangspunten van ons bestuur”H3O: Stichting H3O stelt zich ten doel te realiseren dat elk kind die ontplooiing van hoofd, hart en handen verkrijgt die het best past bij diens aard en aanleg en een houding die aansluit bij de christelijke opvattingen over opvoeding.

Onze school is een Cultuurprofielschool, de enige in de regio en daar zijn we trots op!

In 2007 kwam een van onze docenten terug uit Gambia en heeft haar belevenissen en indrukken met het team en de leerlingen gedeeld. In eerste instantie sponsorde de docent zelf een grote familie. In 2008, toen een zoon en ook nog de vader van die familie overleed, heeft de school een grote actie gedaan om een winkel te bouwen voor die familie om de mogelijkheid te bieden om inkomsten te genereren. Door de bouw hadden velen een baan en dorpsgenoten hebben er ook baat bij, zij kunnen nu op redelijke loopafstand terecht voor dagelijkse boodschapjes. In 2009 heeft de school een kleine “bloembollenactie”gehouden, met als doel: Elektriciteit in de winkel.

Gambia is gaan leven bij ons op school en wij hebben met elkaar besloten in Gambia verder te gaan.

Wat past er beter bij een school als een andere school? Er zijn contacten gelegd met de Lower Basic School in Kuloro in Gambia. Een schoolopleiding is erg belangrijk en legt een goede basis voor de toekomst.

Wij hopen dat u de informatie met veel plezier bekijkt.



Natuurlijk is er de mogelijkheid om ons te steunen!

Giften kunt u overmaken op: Reknr. 045.53.36.911 t.n.v.

Stichting H3O inzake Insula College, Dordrecht. Graag onder vermelding van Gambia loc.K.

CONTACT: aheij@insulacollege.nl





zondag

Actie schooljaar 2013-2014



Resultaat van de actie: € 2500,-
Een mooi resultaat voor een “ kleine actie”. Schooljaar 2014-2015 gaan we weer een grote actie voorbereiden.
De actie is genoeg voor de aansluiting van een nieuw waterpunt. Ook is het mogelijk het dak van 1 klaslokaal te vervangen. Tevens was er geld nodig om de door ons gebouwde toiletten een beetje aan te passen. In het gebruik blijkt dat de leerlingen te weinig water gebruiken om de toiletten door te spoelen. Met als gevolg: verstopping in de zwanenhals. Nu wordt het zo aangepast dat de pijp loodrecht in de put terecht komt.

Wat hebben de leerlingen ervoor gedaan?


In de projectweek voorafgaand aan de herfstvakantie gaan alle leerlingen van klas 1 t/m 4 een kerstkaart ontwerpen. Wij zijn immers een Cultuurprofielschool!

De leerlingen nemen zelf kleurpotloden, mooie stiften, glitterpennen etc. mee en maken een mooie kerstkaart.

Deze kaart wordt professioneel gedrukt en aan de achterkant komt de naam van de maker. De leerlingen ontvangen daarna 5 setjes (van 7) kaarten en gaan die 5 setjes verkopen.

Natuurlijk aan de ouders, opa’s en oma’s en familieleden en of buren. De kaarten kosten 5€ per setje.

In de week van 9 december uiterlijk leveren zij het geld in een enveloppe voorzien van naam en klas in bij de administratie ook de niet verkochte setjes worden weer ingeleverd. Die mogen kosteloos retour.

Het geld zal naar de Kuloro Basic School in Gambia gaan . (vervangen deel van het dak,
waterpunt en schooltuin)
Wij hopen dat deze actie zeer succesvol zal zijn en houden u op de hoogte.

Dankzij de grote actie in oktober is er een muur gebouwd aan de achterzijde van de school.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten